« terug naar nieuws

Podcast: Pesten verminderen op scholen.

 In nieuws

Woensdag 19 april was de Dag tegen Pesten. De perfecte dag om extra aandacht te besteden aan het stoppen van pesten in je klas of op jouw school. Daarom maakte Cedin de gratis podcast: pesten verminderen op scholen. Je luistert deze podcast hier.

Over de aflevering:

Scholen doen hun best om pesten tegen te gaan zodat kinderen zich veilig voelen. Helaas blijft pesten een groot probleem. Pestgedrag gaat namelijk niet vanzelf over. Leerkrachten of docenten grijpen in veel gevallen niet in omdat pesten moeilijk te signaleren is en omdat ze niet altijd bekend zijn met een effectieve aanpak.

In een aantal gemeenten in Groningen hebben daarom de GGD, stichting MEE en Cedin de handen ineengeslagen om kinderen, ouders en scholen hierbij te ondersteunen. Ze vormen samen het ConsultatieTeam Pesten (CTP). We spreken over deze samenwerking en de werkwijze met Herma Ardesch, sociaal verpleegkundige bij de GGD, Maike Rae, ontwikkelingspsycholoog en onderwijsadviseur bij Cedin en Marinka Bakker, onderwijsadviseur bij Cedin en gespecialiseerd in het thema ‘online pesten’.